Dobrý deň všetkým spolupracujúcim školám.
Na základe metodického pokynu k výkazu 40-01 Základné umelecké školy nemôžu zapisovať žiakov mladších ako 5 rokov. V praxi to znamená, že od 01. septembra môžme zapísať do ZUŠ len žiakov, ktorí sa narodili najneskôr 31.12.2011, aby sme splnili požiadavku, že vek žiaka sa sleduje k 01.januáru 2017. Aby sme neprišli o našich žiakov z minulého roka, budeme Vás informovať ako bude naša škola v tomto prípade postupovať.
 OZNAM O ZMENE POPLATKOV  prípravného ročníka SZUŠ

Len pár dní pred začiatkom školského roka bolo vydané usmernenie na webe Ministerstva školstva, že základné umelecké školy môžu vykázať len deti od 5 rokov a vek detí sa "diskriminačne" sleduje k 1.1.2017. Tento právny stav je nanajvýš poburujúci nakoľko školy mali už spracované úväzky učiteľov, prebehli prijímacie skúšky na školách medzi aprílom až júnom a množstvo štvorročných a päťročných detí školy prijali v domnení, že na nich dostanú aj financie na vzdelávanie. Aká je odpoveď ministerstva školstva k tejto situácíi. "Veď nikto Vám nezakazuje tie deti prijať a učiť, ale financie jednoducho nedostanete."

Predmetnú smernicu môžete vzhliadnuť na: http://web.uips.sk/v40/SMER40.pdf

Aby sme neprišli o našich žiakov z minulého roka,z toho dôvodu riaditeľstvo SZUŠ Rosnička navrhuje zvýšiť poplatok na 5 eur mesačne a znížiť tak časovú dotáciu na 60 minút týždenne.
 
Za porozumenie vopred ďakujeme.