Talent je dar. Jeden je ním obdarený viac, iný menej. U každého ho však treba odhaliť. O to  sa počas celého školského roka usilujú pedagógovia tanečného, hudobného a výtvarného odboru SZUŠ Rosnička. V piatok 26.10.2018 si tak vystúpenie pre starých rodičov a dôchodcov pripravili žiaci a učitelia tanečného a hudobného odboru. Priestory obecného úradu v Červenom Kláštore zdobili aj výsledky práce žiakov výtvarného odboru, ktoré spoločne vytvorili už od začiatku tohto školského roka.

Od nesmelých ťahov štetcov tých najmenších až po hotové diela pútavých portrétov, voskové batiky s témou podmorského sveta, desiatky zvierat rôznych motívov a techník ako aj prvé pokusy 3D asambláži u najstarších žiakov. Všetky tieto práce vznikali v rukách našich malých talentov, ktoré dostali možnosť prejaviť svoj umelecký talent a odprezentovať ho na tejto výstave.

Majstrami sú umelci, ktorí pozorujú svojimi vlastnými očami to, čo videl už pred nimi každý človek, ale len oni dokážu nájsť krásu v tom, čo je pre ostatných príliš obyčajné. Možno z našich malých talentov, nikdy nebudú špičkoví umelci, ale výchova k umeniu a výchova umením im rozhodne poskytne veľa cenných návykov, ktoré uplatnia v každodennom živote.

Naše umelecké diela našli svojich obdivovateľov a stali sa tak nielen kulisou pri vystúpení žiakov tanečného a hudobného odboru k príležitosti mesiaca úcty k starším. Prítomných dôchodcov  potešili aj darčeky v podobe keramických darčekov a gravírovaných koliesok s logom našej školy, ktoré pripravili pedagógovia výtvarného odboru.