Tatranská galéria v Poprade tento krát myslela aj na detských priaznivcov umenia. Pripravila interaktívnu výstavu s názvom ,,Klobúk dole pán Brunovský“ Tá je určená najmä pre detského návštevníka. Hravou formou totiž deťom priblíži život a dielo jedného z najvýznamnejších slovenských grafikov a maliarov Albína Brunovského.

No a práve ten sa dňa 21.4.2016 stal stredobodom pozornosti žiakov výtvarného odboru z elokovaného pracoviska v Huncovciach. Pod vedením výtvarničiek Mgr. Kataríny Horníkovej a Mgr. Pavlíny Gancarčíkovej tak žiaci 2, 3 a 4 ročníka strávili popoludnie plné zážitkov v rozprávkovom svete Albína Brunovského.

Na výstave, ktorá je inšpirovaná Brunovského ilustráciami rozprávkových kníh, našli žiaci strašidelný les. Tí odvážnejší sa mohli zošmyknuť z komína, kde sa na nich škeria Brunovského čerti, alebo si vyskúšali preliezačku cez bralo z knihy Malá morská panna, ktorá ich zaviedla ku krtkovi z Palculienky,“ "O umelcovi bolo známe, že mal rád klobúky. Toto jeho znamenie je ukryté v každej časti výstavy,“ 

Albín Brunovský navrhol aj sériu posledných československých bankoviek a známok oceňovaných vo svete. Ich zväčšeniny poslúžili deťom taktiež na zábavu.  Sami si vyskúšali,  že obraz, ktorý je otočený dole hlavou, môže pripomínať ľudskú tvár (G. Archimboldo) ako aj rôzne zrkadliace sa predmety a hry s perspektívou.        

Na interaktívnej výstave  Klobúk dole pán Brunovský umožnili vystavené exponáty našim malým návštevníkom vstúpiť priamo do rozprávky. Otestovať si nielen sluch či zrak, ale aj rýchlosť reakcie alebo koordináciu pohybov, mohli si precvičiť postreh a dôvtip pri riešení hlavolamov no a vďaka tomu si tak lepšie zapamätať niečo z tvorby Albína Brunovského. Plný inšpirácie sa tak môžeme pustiť do tvorby ilustrácii na rôzne výtvarné súťaže.