Naše výtvarné talenty boli ocenené, tento krát v medzinárodnej súťaži

Medzinárodné bienále grafiky detí a mládeže v meste Toruň každoročne organizuje Galéria výtvarnej tvorivosti detí v Toruni v spolupráci s Ministerstvom kultúry a národného dedičstva Poľska, Maršalkovským úradom Kujawsko-pomorského vojvodstva a Mestským úradom v Toruni. Na tejto výtvarnej súťaži sa dlhodobo zúčastňujú aj nadané deti a mládež zo Slovenska, ktoré pravidelne získavajú viacero hlavných cien i vyznamenaní. 

Do tohto medzinárodného projektu bolo zaslaných 10 128 súťažných prác žiakov zo 45 krajín, z ktorých získali ocenenie aj slovenskí žiaci. Úspešná bola aj naša SZUŠ Rosnička Art.

Svoje grafiky - linority  vytvorilo aj 8 našich žiakov pod vedením výtvarníčky Mgr. Kataríny Horníkovej z elokovaného pracoviska Spišský Štvrtok.

8 žiačok Júlia Slebodníková, Tatiana Slebodníková, Karolína Kandrová, Michaela Mlynárová, Radana Oravcová, Laura Borská, Martin Greš a Alica Bajtošová tak získali diplom za reprezentáciu svojho talentu a ZUŠ Rosnička art v medzinárodnej rovine. Teším sa z tohto úspechu a verím, že to moje žiačky posunie a motivuje k ďalšej tvorivej činnosti.

Práce hodnotila medzinárodná porota, skladajúca sa z umelcov, výtvarníkov a pedagógov z Českej republiky, Slovenska a Poľska. Súťaž je prehliadkou najzaujímavejších a najoriginálnejších prác detí a mládeže z celého sveta a umožňuje tiež medzinárodnú prezentáciu škôl, inštitúcií a stredísk s výtvarným zameraním