Tradičné sa mieša s moderným a čaro Vianoc ostáva neopakovateľné.....

Myšlienka, ktorá  dokonale vystihuje nedeľňajšie popoludnie strávené s obyvateľmi Červeného Kláštora. Predvianočný stres, zhon, mlynček nákupov, upratovania , pečenia a ostatných príprav sme tak na chvíľu odložili a popoludnie si výtvarne spríjemnili.

Pod vedením pedagógov výtvarného odboru SZUŠ Rosnička: Mgr. Kataríny Horníkovej, Mgr. Lenky Orolinovej, Mgr. Pavlíny Gancarčíkovej, Mgr. Martina Horvátha, Mgr. Magdalény Hudzíkoveja fotografky Agnesy Dlhej tak v nedeľu 11.12.2016 čakala na seniorov pri šálke čaju a vianočných tónov pravá vianočná atmosféra vo forme tvorivých dielni. Na scénu tak prišla kreativita  a fantázia. Spoločne sme si tak vytvorili originálne ozdoby a  veľa ďalších darčekov pre svojich blízkych.

Vyrábali sme vypaľované drevené vianočné ozdoby pomocou techniky pyrografie, nechýbali dekoratívne činnosti a výroba závesných anjelikov, ako aj maľovanie horúcim voskom a žehličkou, čím si zhotovili enkaustické pohľadnice.

V očiach dôchodcov a detí bolo vidno radosť a nadšenie, že aj oni dokázali vlastnoručne zhotoviť niečo jedinečné, čo v obchodoch rozhodne nenájdu.Pri týchto aktivitách sa všetci niečo nové naučili, využili svoju kreativitu, a taktiež sa aj zabavili. 

Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.